Česká literatura

Počátky české literatury Období národního obrození Předválečná, meziválečná a poválečná literatura Literatura po roce 1989 Autor o stránkách

Články

Proč takové téma?

Proč takové téma?

Při každé nově vzniklé práci se spoustě lidem naskytne otázka — Proč to autor udělal?
Všem, které tato otázka proběhla hlavou dám touto cestou odpověď.
Zajímám se o českou kulturu. Tedy především o divadlo a film. Jenže tyto dvě oblasti by bez literatury prakticky nemohly existovat. Bez spisovatelů by nebylo divadelních her, nebyly by filmy, protože bez scénáře by se asi těžko natočily. Proto jsem se naučil mít stejně jako divadlo a film rád literaturu. Krom toho jsem i vášnivý čtenář a mezi spisovateli mám své oblíbence. Proto jsem se rozhodl, že se moje závěrečná práce bude ubírat tímto směrem. Chtěl bych v životě lidem něco dávat. A myslím, že i tohle je způsob, jak toto učinit.
Chtěl jsem vytvořit webové stránky, které by studentům (a nejen jim) představily naše významné autory a udělat je snad o něco chytřejší. Aby si čtenáři mých stránek mohli procvičit své znalosti, je u každého spisovatele připraven malý kvíz sestavený ze životopisu uvedeného na stránkách.
Budu moc doufat, že se stránky budou líbit. Snad si tu každý najde to, co potřebuje. Všem děkuji za návštěvu.

Doslov

Ještě pro upřesnění bych rád zmínil několik informací. Tyto stránky jsem tvořil pomocí nette frameworku. S výukou v této neznámé oblasti mi hodně pomohl Dominik Kadlček, za což jsem mu strašně moc vděčný a velmi mu za to děkuji!
Ke tvorbě jsem využíval také programovací jazyky HTML, CSS, JS a PHP. Nebyla to vůbec lehká práce a u některých věcí jsem se opravdu hodně zapotil, ale myslím, že se to minimálně uspokojivě zvládlo.
Velmi bych také chtěl poděkovat paní učitelce Ing. Mgr. Kateřině Brabcové za odborné konzultace, které mi také velmi pomohly!
A také se sluší poděkovat všem mým přátelům, kteří mi jakýmkoliv způsobem do mé práce přispěli. Takže: děkuji!